0
Det er ingen produkt i din handlevogn

Kategorier keeperhansker

Hvilke keeperhansker passer meg best?

Det finnes i dag tre grunnleggende kategorier keeperhansker. De kalles Flat Palm, Roll Finger og Negative Cut. Det finnes ulike tilpasninger av disse tre kategoriene. Hvilken kategori du bør velge er selvsagt smak og behag, men kanskje blir ditt valg enklere etter at du har lest vår guide under.

FLAT PALM
Flat Palm er den eldste kategorien av keeperhansker, men er svært populær også den dag i dag. På hansker av Flat Palm ser man sømmene går rundt i ytterkant av hanskens gripeflate, for eksempel rundt fingrene. (Dette er i motsetning til Negative Cut, der sømmen er på innsiden av keeperhansken). "Traditional Cut" er et annet navn som brukes på Flat Palm. Keeperhansker av Flat Palm er de hanskene som sitter mest løst på hånden, og har minst kontaktflate mot fingrene. De som liker romslige hansker, foretrekker derfor ofte Flat Palm. Flat Palm er trolig den mest populære kategorien internasjonalt, ikke minst i Nord-Amerika, selv om den har fått mer og mer konkurranse av den stadig mer populære Roll Finger kategorien. En av verdens beste keepere gjenom tidene, Gianluigi Buffon  ( Juventus) foretrekker keeperhansker med Flat Palm. Det samme gjør Rune Almenning Jarstein (Viking FK), Pepe Reina (Liverpool FC), Julio Cesar (Inter Milan), Victor Valdes (Barcelona FC) og Igor Akinfeev (CSKA Moskva).

ROLL FINGER
Keeperhansker med Roll Finger har blitt mer og mer populært verden over de siste 6-7 årene, spesielt i Storbritannia der dette er den mest brukte hansken i Premier League. Hansker med Roll Finger gir svært god kontaktflate mot fingrene, og faktisk er hanskens latex på gripeflaten sydd direkte mot hanskens fremside, slik at de får en avrundet form, derav Roll Finger. Denne kategorien gir definitivt en mer tettsittende passform (sitter strammere på) enn den tradisjonelle Flat Palm hansken. På grunn av dette mener mange keepere at en får bedre kontakt med ballen både når en skal fange og kaste ballen. David de Gea (Manchester United),  Anders Lindegaard (Manchester United), David James (Portsmouth FC), Paul Robinson (Blackburn Rovers), Robert Green (West Ham United) og Ben Foster (West Browich) er eksempler på keepere som bruker Roll Finger.

NEGATIVE CUT
En populær hanske i Europa, ikke minst i Tyskland. Negative Cut er lik Flat Palm, bortsett fra at hanskens søm er på innsiden av hansken, og at den har trangere passform. Keepere som har et godt teknisk grep, dvs at de trenger mindre "hjelpemiddler" for å holde en ball i fast grep, er de som sannsynligvis vil foretrekke Negative Cut. Negative Cut gir nemlig en bedre ballfølelse fordi selve hånda er nærmere ballen, og fingrene ikke er utsatt for vridning. Det føles mer som et ekstra skinn utenpå hendene, istedenfor en tykk hanske med ekstra hjelpemiddler som f.eks Roll Finger eller keeperhansker med fingerbeskyttelse.
Negative Cut foretrekkes ofte av de med tynne fingrer, på samme måte som Roll Finger. Faktisk er Negative Cut en svært populær hanske blant kvinnelige fotballkeepere. Men også flere av det mannlige keepere i Premier League bruker slike hansker, deriblant nederlenderen Edwin Van Der Sar (Manchester United). Også Iker Cassilas (Real Madrid C.F.) Manuel Neuer (Schalke 04), Maarten Stekelenburg (Ajax) og Petr Cech (Chelsea FC) foretrekker keeperhansker av denne kategorien. Barn og ungdom kan med fordel bruke Negative Cut, slik at de får et bedre teknisk grep. Har man et godt teknisk grep, vil dette også gi en klar fordel på vått føre.

Denne artikkelen er også lagt ut på Wikipedia (ekstern link).

TEKNOLOGI

 

FINGERBESKYTTELSE:

De ulike leverandørene har ulike benevnelser på dette. En leddet skinne i hver finger beskytter fingrene mot å bøyes bakover i feil retning. Våre hansker med denne teknologien har glidelås slik at de kan tas ut og inn etter behov. Man kan eventuelt også ta ut beskyttelsen på fingene man ikke ønsker å beskytte.
Bruk av hansker med denne teknologien er opp til hver enkelt keeper. Mange yngre keepere foretrekker denne, fordi den gir en støtte og trygghet mens fingrene vokser seg sterkere, noe som kan gi færre skader. Andre mener at fingerbeskyttelse gir begrensninger i bevegelsene av fingrene, noe som kan medføre både dårligere grep og ballkontroll. Keeperhansker er alltid smak og behag!

TYPER LATEX:

Leverandørene har ulike begrep  på sine latex-typer. GIGA, SOFT og SUPERSOFT betegner latex som indikerer en myk hanske, hvor keepere vil oppleve at til mykere en hanske er, jo bedre grep og demping gir hansken! Men vær klar over at en myk hanske ofte kan ha noe kortere levetid enn en hardere utgave.
Flere og flere fotballkeepere trener og spiller kamper på kunstgress. De tradisjonelle latex-typene slites i mye større grad på slikt underlag enn på for eksempel naturgressbaner. Dette stiller større grad til vedlikehold av hansken (se mer om dette i egen artikkel på hjemmesiden vår). Produsentene av keeperhansker har begynt å utarbeide nye typer latex som takler underlag med høyere friksjon enn naturgress. KLA® bruker den siste teknologien i sine produkter, og bruker lang tid på å utvikle nye hanskemodeller. KLA® har også vært med å utvikle nye typer latex blant annet i Tyskland, som for eksempel WGS3 og AWG1.

ANNET:

Ventilasjonen i en keeperhanske er viktig! En hanske som er dårlig ventilert, gir dårligere komfort både i kaldt og varmt vær! Uansett ventilasjon vil en hanske bli fuktig etter bruk, både grunnet indre og ytre påvirkninger (svette og fuktighet). Riktig renhold av hanskene er derfor viktig for å hindre redusert funksjon, samt utvikling av vond lukt.

Keepere med eksem kan oppleve at problemet øker på grunn av hanskens latex. Våre hansker har en type innermateriale som skal redusere dette problemet. Er du sterkt plaget av eksem, kan likevell en tynn innerhanske være en smart løsning.

Meld deg på vårt nyhetsbrev