0
Det er ingen produkt i din handlevogn

Spørsmål og svar

Her vil du kunne finne svar på spørsmål som forekommer ofte. Ta kontakt om du ikke finner det du leter etter!
 

1. Spørsmål og svar om betaling i vår nettbutikk:


Spørsmål: Hvilke kort støttes?

Svar: Mastercard/Eurocard og Visa.

Spørsmål: Hva er CVC2 kode?

Svar: CVC2 koden er en sikkerhetskode som består av de 3 siste sifrene i signatur feltet bak kortet.

Spørsmål: Hva er "3-D Secure", "Verified by Visa" og "MasterCard SecureCode"?

Svar: 3D Secure er en ny felles sikkerhetsstandard for internett betaling med VISA og MasterCard. Verified by Visa og MasterCard SecureCode er de to selskapenes implementasjon av standarden.

Spørsmål: Hvorfor kommer det opp en side som ber om sikkerhetskode e.l. knyttet til banken min?

Svar: Dette er en del av 3D Secure standarden. De som utsteder et Visa eller MasterCard kort (f.eks. en bank), kan sette det opp slik at de kontaktes for ekstra sikkerhetskontroll ved alle betalinger som går gjennom 3D Secure. Her må man som regel oppgi en kode fra det kodekort eller nettbank kalkulator som man har fått fra sin bank. Når man har tastet inn koden og bekreftet vil man få se en side som takker for bestillingen, og du vil i løpet av kort tid motta en e-post med en kvittering for ordren.

Spørsmål: Hvorfor kommer det IKKE opp en side som ber om sikkerhetskode e.l. knyttet til banken min?

Svar: For at det skal åpne seg en side hvor du taster inn sikkerhetskoden din, så må du ha et Java program installert i din nettleser, og noen banker krever at du selv godkjenner kortet for netthandel med 3D secure. Se her om du har siste utgave av Java installert i din nettleser. (ved å trykke på linken). Sjekk også med din bank eller på din kundekonto i nettbanken om du må aktivere kortet ditt for netthandel.

Spørsmål: Jeg klikker på "Bekreft betaling", men jeg kommer bare til en hvit side og ingenting skjer, hvorfor?

Svar: Dette kan skyldes problemer med kommunikasjon med din bank, og ofte fordi du mangler Java programmet i din nettleser, se punktet over. Ditt kredittkort blir ikke belastet og du vil heller ikke få tilsendt ditt kvittering for kjøpet på e-post. Oppdater din nettleser og evt. kontakt din bank. før du forsøker igjen. Har du fortsatt problemer med å gjennomføre et kjøp anbefaler vi at du tar kontakt, så skal vi gjøre det vi kan for å hjelpe deg. Se vår kontaktinformasjon.

Spørsmål: Kan jeg handle hos dere når jeg ikke har kredittkort?

Svar: Ja. Selv om vi har en betalingsløsning for å redusere administrasjonskostnader, kan vi finne andre betalingsløsninger. Forskuddsbetaling og postoppkrav er også mulig. Se kjøpsbetingelser for nærmere detaljer om betaling, eller ta kontakt med oss. Kontaktinformasjon finner du i menyen.

Spørsmål: Hva er forskjellen på fakturaadresse og leveringsaddresse?

Svar: Leveringsadressen er den adressen som vi sender pakken til. Fakturaadressen er hvor ordrebekreftelse og eventuell faktura sendes. Betaling ved regning skjer kun hvis dette er avtalt på forhånd. Les mer om våre betalingsmåter under kjøpsbetingelser.

  

2. Generelle spørsmål til Keeperhansker.no:


Spørsmål: Er deres keeperhansker like bra som de beste merkene i verden?

Svar: Vi er spesialister på keeperutstyr, og mener absolutt at våre produkter tåler å bli sammenlignet med hvilket som helst annet merke, og med hansker i helt andre prisklasser. Våre hansker må ikke sammenlignes med ”billighansker”!! Prøv selv, vi er sikker på at du blir fornøyd!

Spørsmål: Hvorfor er deres produkter så billig hvis kvaliteten er så god?

Svar: Vi kjøper våre produkter direkte fra produsent, uten fordyrende mellomledd. I tillegg er vi en nettbutikk, og har vi minimale kostnader på administrasjon, lønn, husleie, varelager o.s.v. Dette kommer våre kunder til gode i form av lave priser! La deg ikke lure til å tro at de dyreste merkene ute på markedet nødvendigvis holder den beste kvaliteten.

Spørsmål: Kan en fotballklubb handle direkte hos dere?

Svar: Ja, ved å ta kontakt kan vi gjøre en klubbavtale. Kontaktinformasjon finner du i menyen.

Spørsmål: Hvem betaler for bytte / retur / reklamasjon?

Svar: Ved reklamasjon vil vi selvsagt betale portoen. Vi betaler ikke porto for bytte eller retur. Se for øvrig våre kjøpsbetingelser. Hvis du er usikker på hvilken størrelse du bruker, se vår størrelsesguide under guide.

Spørsmål: Hvor lang tid tar det fra jeg bestiller til varene ankommer?

Svar: Ordrer blir normalt behandlet senest neste virkedag. Postgangen er normalt 1-3 dager.

Spørsmål: Passer deres keeperhansker for barn?

Svar: Ja, våre hansker passer keepere i alle aldere, og på alle nivå. Vi har også utviklet en egen barne/ungdomshanske, KLA JUNIOR. Sjekk vår størrelsesguide under guide for detaljer rundt størrelser.

Spørsmål: Hvordan vet jeg hvilken størrelse jeg må ha?

Svar: Vanligvis vet keepere hvilke størrelse de foretrekker. Noen liker at hanskene er romslige, mens andre liker at desitter tettere. Er du usikker på din størrelse, se vår størrelsesguide under guide.

Spørsmål: Hva er forskjellen på Roll Finger, Flat Palm og Negative Cut?

Svar: Dette finner du svar på under vår guide, der du finner informasjon om alle tre variantene.

Spørsmål: Anbefaler dere keeperhanske med finger-save teknologi?

Svar: Mange mener fingersave ikke er ideelt i en keeperhanske, da den for mange virker ødeleggende både på komfort, grep og følsomhet. Noen keepere føler likevell ekstra trygghet ved bruk av fingersave keeperhansker. Man kan også bruke sportstape hvis du problemer med skader på fingrene, som for eksempel forstuinger. Dette vil du kanskje oppleve som både sikrere og mindre stivt hvis du gjør det på korrekt måte! Lær i så hvordan du taper fingrer av en fysioterapeut eller lignende. Å bruke keeperhansker med fingersave er en vanesak, og mange kjente keepere, som for eksempel Edwin Van Der Sar bruker hansker med slik teknologi. På våre keeperhansker med fingerbeskyttelse kan man ta fingerbeskyttelsen ut og inn ved hjelp av en praktisk glidelås. Derfor er dette et sikkert kjøp. Liker man det ikke, fjerner man bare dette, og man har en vanlig keeperhanske!

Spørsmål: Hva betyr rabattkode ved utsjekk fra nettbutikken?

Svar: Rabattkode bruker vi til forskjellige anledninger. Du kan for eksempel kjøpe et elektronisk gavekort fra oss ved at du får en kode. Koden brukes når det skal handles med gavekortet. Ta kontakt for kjøp av gavekort. Vi bruker også rabattkoder under kampanjedager, for eksempel for våre tilhengere på facebook. Du kan bli en av våre mange fans på facebook ved å trykke på linkene!

Spørsmål: Er det mulig å få personalisering på hanskene?

Svar: Ja vi har dette på alle produkter hvor personalisering er mulig.

Spørsmål: Slites keeperhansker raskere under ekstremt kaldt vær?

Svar: Ja. Alle keeperhansker av latex vil slites mer enn normalt under ekstrem kulde, som for eksempel under 10 minusgrader. Alle keeperhansker blir fuktige ved bruk, både forårsaket av svette (innvendig) og ytre påvirkninger fra eventuelt nedbør (regn, dugg eller sne). Når materialet i hansken fryser, foringes både kvalitet på grep, samt holdbarheten. 

Meld deg på vårt nyhetsbrev